Étrend:

 

Okos életmód fenntartja az elemek harmóniáját a testben. Ha az elemek tevékenységében diszharmónia lép fel, egyik vagy másik elem uralkodik, vagy éppen gyengül, akkor a táplálkozás terén különös rendszabályokat kell alkalmazni, hogy az elemek kölcsönhatását a rendes kerékvágásba terelhessük, vagy legalább ebben a tekintetben kedvezően befolyásolhassuk. Időtlen idők óta számtalan megfigyelés által jutottak el az emberek ehhez a nézethez anélkül, hogy ennek valódi okát ismerték volna. Különleges esetekben ezért a legkülönbözőbb diétákat írják elő.

   Ha az elemek zavara olyan, hogy a diszharmónia láthatóvá válik, akkor már betegségről van szó. Ekkor már durva eszközökhöz kell folyamodni ahhoz, hogy a harmónia helyreállhasson. Ha az ember teljes gyógyulást akar elérni, testét normális állapotba kell hozni. Valamennyi gyógyító módszer erre az alapra épül. A természetes gyógykezelés termikus és egyéb eszközöket is alkalmaz, mint a fürdők, borogatások, pakolások, füvek, masszírozások és a többi. Az allopath koncentrált gyógyszereket használ, melyek az elemeknek megfelelő hatásokat idézik elő és így segítik a gyógyulást. A homeopátiás gyógymód „similia similibus curantur” (hasonlót a hasonlóval gyógyítani) az ellenkező elemet mozgatja meg, hogy a veszélyeztetett polaritása szerint hozza egyensúlyba. Az elektro-homeopátia egyenesen az elektromos és magnetikus fluidra hat, hogy megfelelő erősítésükkel kiegyenlítse a diszharmóniába került elemeket.

   Minden gyógymód célja tehát a megzavart elem-egyensúly helyreállítása. A magnetizőr nagy lehetőségekkel rendelkezik erői sikeres alkalmazásához, különösen, ha képes magában tudatosan felkelteni, és megfelelően átvezetni az elektromos és magnetikus fluidot a diszharmóniába került testrészbe. Ennek gyakorlatáról külön fejezet szól.

   Ezzel behatóan ismertettük a test funkcióit. Minden testrészt azonban, a testben ható elemekkel analogikusan, még egy specifikus elem befolyásol, amely kihatással van a megfelelő testrész polaritására. Némely szervben belülről kifelé az elektromos, kívülről befelé a magnetikus fluid hat. Más szerveknél ezzel ellenkező tapasztalható: az elektromos fluid hat kívülről befelé és a magnetikus belülről kifelé. A hermetikus tudomány a pólussugárzásoknak ezt az ismeretét a „test okkult anatómiájá”-nak nevezi. Az okkult anatómia ismerete minden beavatott számára fontos, ha ismerni, befolyásolni és uralni akarja testét.

   A továbbiakban ezért ismertetem az emberi test okkult anatómiájának elektromos és magnetikus fluidra vonatkozó hatásait. Mindenki számára hasznos lehet ez az ismeret, de a magnetizőr fogja a legtöbb hasznát látni, mert a betegség-gócnak megfelelően az illető testrészt vagy elektromos, vagy megnetikus fluiddal fogja kezelni.

 

A FEJ: bal oldala és elülső része elektromos, jobb oldala, valamint hátsó része magnetikus.

A SZEM: elülső része semleges, ugyanúgy a hátsó rész is. A jobb és bal oldal elektromos, a belső rész magnetikus.

A FÜL: első és hátsó, valamint belső része semleges, jobb oldala magnetikus, bal oldala elektromos.

A SZÁJ ÉS NYELV: első és hátsó része, és két oldala is semleges, belseje magnetikus. 

A NYAK: elülső és hátsó része magnetikus, jobb oldala magnetikus, bal oldala és belső része elektromos.

A MELLKAS ÉS FELSŐTEST: elülső része elektromagnetikus, hátsó része elektromos. A jobb oldal semleges, a bal oldal elektromos, a belső rész semleges.

AZ ALTEST: elülső része elektromos, hátsó része magnetikus, a jobb oldal magnetikus, a bal oldal elektromos, a belső rész magnetikus.

A KEZEK: első és hátsó része semleges, a jobb oldal magnetikus, a bal oldal elektromos, a belső rész semleges. A jobb kéz ujjai: első és hátsó rész semleges, jobb és bal oldal elektromos, a belső rész semleges. A bal kéz ujjai: első és hátsó rész semleges, jobb és bal oldal elektromos, a belső rész semleges.

A LÁBAK: elülső és hátsó része semleges, jobb oldala magnetikus, bal oldala elektromos, a belső rész semleges.

A FÉRFI NEMI SZERV: elülső része elektromos, hátsó része, valamint jobb és bal oldala semleges, a belső rész magnetikus.

A NŐI NEMI SZERV: első része magnetikus, hátsó része semleges, jobb és bal oldala semleges, a belső rész elektromos.

AZ UTOLSÓ GERINCCSIGOLYA: minden oldalról semleges, a belső rész magnetikus.

 

   Az okkult anatómia alapján, a négypólusú mágnes segítségével, a beavatott szükség szerint további analógiákat lesz képes felismerni. Az alkimista mindebből felismeri, hogy az alkímiai folyamat a nagy mű vagy a bölcsek kövének készítése láthatóan játszódik le.

   Ezzel a testről szóló fejezet véget is ért. Nem akarom azt állítani, hogy minden részletet figyelembe vettünk, de mindenesetre a négypólusú mágnesre, tehát az elemek tekintetében a legfontosabbakra rámutattam, és ezzel a Tetragramma testre vonatkozó titkát felfedtem.