A táplálék tudatos befogadása:

 

A táplálékfelvétellel is ugyanaz történik, mint a légzésnél. Ugyanazok a folyamatok mennek végbe, mint a belélegzett levegő esetében, csak az elemek hatása itt durvább, anyagibb. A táplálékba vetített óhajok az anyagi síkra hatnak különösen erősen, mivel ezek vannak a legerősebb elemsugárzásnak kitéve. Jól teszi tehát a mágus, ha ezt tekintetbe veszi, amennyiben testére vonatkozóan vagy más anyagi területen akar valamit elérni.

   Étellel telt tányérja fölött összpontosítson a lehető legintenzívebben arra, hogy kívánsága az ételben megtestesül, és olyan hatású, mintha már megvalósult volna. Ha zavartalanul egyedül van, akkor kezeit áldóan az étel fölé tarthatja. Ha ez nem lehetséges, fixírozza kívánságával az ételt, vagy hunyja be a szemét. Nyugodtan azt a benyomást keltheti, mintha imádkozna – valójában ezt is teszi. Ezután lassan, de tudatosan vegye az ételt magához, azzal a belső meggyőződéssel, hogy az evéssel valóban kívánsága megy át egész testébe, a legkisebb porcikájáig. Az, ami a keresztényeknél az áldozás, az Önnél az étel felvétele, tehát mondhatni, szent cselekedet.

   A mágikus épülés számára nem előnyös kapkodva enni. Minden étel és ital alkalmas a mágikus kívánság-telítésre. Minden telített ételt és italt maradéktalanul el kell fogyasztani, semmi sem maradhat vissza. Soha ne olvassunk evés közben; sajnos sok embernek megvan ez a rossz szokása. Lehetőleg ne beszéljünk, és ne szórakozzunk evés közben, a kívánságok fenntartásával étkezzünk. Nagyon fontos továbbá, hogy ne társuljanak ellentétes kívánságok. Ha az ember például a tudatos vagy mágikus belélegzésnél egészséget kívánt, akkor nem szabad az evésnél sikerre koncentrálni. Tehát a lélegzésnél és az evésnél ugyanazt a kívánságot alkalmazzuk, hogy ne keltsünk ellentétes rezgéseket a testben. Legyen érvényes itt is a közmondás: „Aki két nyulat űz, egyiket sem éri”. Aki a tudatos táplálékfelvételnél az Eucharisztikus titokra (testet öltés) hangolja magát, az itt egy analitikus összefüggést talál. Megvilágosodnak előtte Krisztus szavai, annak igazi és mély értelmében: „Vegyétek, egyétek, mert ez az én testem… Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem.” (Máté.26.26-28)