Fluidkondenzátorok:

 

Minden tárgyat lehet elektromos, magnetikus fluiddal, elemekkel vagy Akashával telítve, akarattal vagy imagináció segítségével befolyásolni. Az analógiatörvények és a tapasztalatok szerint nem minden tárgy és nem minden folyadék alkalmas torlaszolt erőt sokáig megtartani vagy akkumulálni. Az elektromossághoz, a magnetizmushos és a meleghez hasonlóan, a magasabb erőknek is van jó és rossz vezetőjük. A jó vezetőknek roppant nagy akkumulációképességük van, ezek a beléjük koncentrált erőket kondenzálják és magukban tartják. Az ilyen akkumulátorokat a hermetikus tudományban FLUIDIKUS KONDENZÁTOROK-nak nevezik. A fluidikus kondenzátornak szilárd, cseppfolyós és légnemű csoportjuk van.

   A szilárd fluidikus kondenzátorok fő csoportjába tartoznak mindenekelőtt a gyanták és a fémek, utóbbiak közül az aranyat illeti a legfőbb rang. Parányi nyomok, az aranynak csupán atomrészecskéi is ragyogó kondenzációs képességet kölcsönöznek minden folyadéknak. Ezért adunk minden fluidkondenzátorhoz kis mennyiségben aranyat. Erről azonban később.

   A második csoportba tartoznak a gyantából összeállított lakkok, olajok, tinktúrák és kivonatok, melyek meghatározott növényekből készülnek. Amint a szilárd anyagok között, mivel a Nappal analóg, az arany van legfőbb rangban, úgy a folyadékok közül az emberi vér és mag, sperma az arany. A mágiában ezekkel mindenkor pótolni lehet az aranyat. Parányi vér vagy sperma-nyomok egy folyadékhoz adva, annak kitűnő akkumulációs képességet kölcsönöznek.

   A harmadik csoportba a füstölések, illatok, szagos vizek, párlatok tartoznak, melyekről azonban közelebbről nem fogok szólni, mivel ezek a mágus gyakorlat számára alig jönnek számításba. 

   E helyen csak a legfontosabb fluidikus kondenzátorokról fogok írni, melyek a gyakorlatban használatosak. Egyedül csak ez az értekezés egy vastag kötetté növekedne, ha valamennyi fajtáját fel akarnám sorolni, előállítási és alkalmazási módozataikkal. A drágakövek és féldrágakövek szintén kitűnő kondenzátorok.

   A fluidkondenzátor valamilyen anyagból vagy növényből készül, és szinte minden célra alkalmas. Az összetett fluidkondenzátor több anyagból vagy növényből tevődik össze, és különösen erős akkumulációs képességgel rendelkezik. Mivel minden folyékony fluidkondenzátorhoz egy kis mennyiségű arany is kell, a mágusnak azt előzőleg be kell szereznie. Nem lesz könnyű, de talán vízben oldódó aranyklorid (Aurum chloratum) beszerzése nem lehetetlen. Egy gramm ebből az aranykloridból, 20 gramm desztillált vízben feloldva, gyönyörű aranytinktúrát ad. Ebből az aranytinktúrából körülbelül 100 gramm fluidkondenzátor folyadékhoz elegendő 5 – 10 csepp. Akik laboratóriumi munkát végeznek, és értenek hozzá, elektrolízis útján maguk is tudnak aranytinktúrát előállítani. Egyébként homeopatikus gyógyszertárakban könnyen lehet aranypreparátumot szerezni, ahol elektro-homeopatikus gyógyszereket is tartanak. A homeopatikus aranyszerek többnyire hígított aranykloridok, vagy elektrolízis útján előállított tinktúrák, mint például az Aurum chloratum D1-D3 Aurum muriaticum D1-D3 vagy Aurum metallicum D1-D3. A homeopatikus gyógyszerismerő tudja, hogy a „D” a tíz hatványát jelenti.

   A sem egyikre, sem másikra nincs lehetőség, akkor nincs más hátra, mint hogy saját magunk előállítsuk a régi alkimisták receptje szerint, ami nagyon egyszerű. Minél több karátos az arany, annál jobb. Az arany formája nem játszik szerepet és ugyanúgy lehet az egy gyűrű, bross, lánc, mint egy órafedél. Öntsön egy kis edénybe annyi desztillált vagy esővizet, hogy az súlyra körülbelül az arany tízszerese legyen. Az aranydarabot nyílt lángon vörös izzásig kell izzítani, és a desztillált vízbe dobni. A drót vagy a fogó, mellyel az aranydarabot tartottuk, ne érjen a vízhez! A víz sisteregni fog, a fröccsenő forró vízzel különösen a szemünkre vigyázzunk! A desztillált vízbe csak a tiszta aranynak szabad esni. Mindkettőt, vizet és aranyat, hagyjuk lehűlni és ismételjük meg ezt a procedúrát 7 – 10-szer. Ennyi tökéletesen elegendő, mivel a sokszori lehűtéssel sok víz el is párolog, különösen, ha kis mennyiséggel dolgozunk. Az arany hirtelen lehűlése által parányi atomrészecskék válnak le róla, és a víz jóllakik arannyal. Az alkimisták ezt a jóllakott vizet vagy másfajta növényi eszenciát úgy emlegették, mint „az arany kvinteszenciája forró úton”, és adalékként gyógyszerekhez használták. Mi mindenesetre a fluidkondenzátorainkhoz fogjuk felhasználni. Az arannyal táplált folyadékot egy darab finom vásznon, szűrőpapíron átszűrjük, és saját céljainkra megőrizzük. Ebből az aranytinktúrából is általában 5 – 10 cseppet kell 100 gramm fluidkondenzátorhoz adni. Az aranytinktúra készítéséhez alkalmazott aranydarabot megtisztítjuk, s tovább használjuk eredeti céljára.