Mágikus tükör készítése:

 

Két fajta mágikus tükör van: sík és homorú. Egy közönséges, ezüstamalgámmal vagy fekete lakkal bevont tükör, folyékony vagy szilárd fluidkondenzátor hozzáadásával megfelel mindkét féle készítéséhez. A mágikus gyakorlat számára főleg az utóbbinak van nagy jelentősége, ezért néhány példát adok az előállítás módjára.

   1. A legegyszerűbb, kondenzátorral ellátott mágikus tükörnek megfelel egy közönséges tükör felülete, esetleg egy üveg edény, melyet folyékony vagy szilárd fluidkondenzátorral kell bevonni.

   2. Vágjon ki kartonból 20 – 50 cm átmérőjű kerek lapot attól függően, hogy mekkora mágikus tükröt akar készíteni. Vágjon ki egy ugyanakkora lapot itatós vagy sütőpapírból, és ecsettel vagy egy darab vatta segítségével itassa azt át a fluidkondenzátorral, és hagyja megszáradni. A megszáradt papírt ragassza a kivágott kartonra, és a mágikus tükör kész a használatra. Ilyen egyszerű tükröt bizonyára mindenki tud magának készíteni. A forma lehet ovális vagy szögletes is. Ha úgy akarja, be lehet keretezni. Az ehhez használatos kondenzátor lehet az egyszerű is, de jobban ajánlott az univerzális fluidkondenzátor.

   3. A harmadik módszernél ugyanígy járhat el, csak a felületet, vagyis az átitatott papírt egész vékonyan be kell kenni színtelen lakkal és az egész felületet be kell szórni a porított, szilárd fluidkondenzátorral. Száradás után a tükör kész. Az elképzelhető legjobb mágikus síktükör minden kondenzátorral rendelkezik, ezért a gyakorlatban különösen alkalmas.

   4. A parabolikus vagy homorú tükör elkészítése sem bonyolult. Szerezzen egy homorú üveget, mint amilyet nagyobb faliórákon lát, de megfelel egy pároló tál is. Az üveg domború oldalát néhányszor egyenletesen bekenjük fekete spiritusz- vagy nitrolakkal, ami nagyon hamar szárad. Ha a tükröt optikai tisztánlátásra akarja használni, elegendő befogni egy fekete farámába és a tükör máris kész. (A tükör homorú oldalát kell nézni.) Ha még egy fluidkondenzátorral is el akarja látni, akkor kenje be vékonyan a homorú oldalát színtelen lakkal, szórja erre egyenletesen a szilárd fluidkondenzátort, és hagyja megszáradni.   

   5. Aki egy mágikus homorú tükröt akar készíteni magának, és nem jutott homorú üveghez, használhat helyette egy kimélyített fadarabot vagy egy darab kartont, mely megnedvesített állapotban könnyen hajlítható. Könnyen hozzáférhető és egyszerű tükröt lehet készíteni agyagból, gipszből vagy hasonlókból is. Sárga agyagot vagy gipszet keverünk össze annyi folyékony fluidkondenzátorral, hogy a massza gyúrható állapotú legyen. Megformáljuk belőle a kívánt alakot, és lassan hagyjuk megszáradni, nehogy repedések keletkezzenek rajta. Ha mégis volnának, akkor bekenjük azokat folyékony agyaggal, és ismételten hagyjuk kiszáradni. A kész tükörformát üvegdarabbal vagy csiszolópapírral kifényesítjük, hogy redők ne maradjanak, és a homorú tükörfelületet bekenjük színtelen lakkal, amire egyenletesen rászórjuk a szilárd fluidkondenzátort, és ismételten kiszárítjuk. A hátoldallal együtt jó a szegélyeket is bekenni fekete spirituszlakkal. A mágikus tükör ezzel elkészült.

   Ilyen egyénileg előállított agyag vagy gipsztükör mágikus szempontból még sokkal hatásosabb, mint egy üvegből készült, mert ez szilárd és folyékony fluidkondenzátorral is rendelkezik. A többiekkel szemben az ilyen tükör hátránya ugyanakkor, hogy nehéz és könnyen törik.

   Ha a tükör-készítés után még maradt szilárd fluidkondenzátora, őrizze meg jól, mert az még más célokra, például mágikus pálca készítéséhez is alkalmas. A mágikus pálca egy 30-50 cm hosszú bodzafaágból készül, és melynek egész hosszába egy vékony lyukat kell fúrni és azt szilárd kondenzátorral megtölteni. Ezután a nyílást be kell dugaszolni, és lepecsételni. Ez különböző mágikus operációknál alkalmazható, mint például az akaratátvitel más lényekre, űzések és mágikus telítések. Erről azonban részletesebben A mágikus idézés gyakorlatában fogok szólni.