Összetett fluidkondenzátorok előállítása:

 

Hogy különösen jó erőtorlaszt érjünk el, vagy olyan munkáknál, melyek nem csak asztrál vagy mentál, hanem anyagi befolyásolást is hivatottak gyakorolni, mint például az elementárok alkotásánál, vagy a kép-életrekeltés és egyéb materializációs jelenségekkel az összetett fluidkondenzátort használjuk. Ez a következő növényi kivonatokból áll: angélikagyökér, zsályalevél, hársfavirág, uborkahéj vagy tökmag, akác virága vagy levele, kamillavirág, liliom virága vagy levele, vagy gyökere, fahéj virága vagy kérge, csalánlevél, borsmentavirág, nyárfalevél, ibolya (esetleg viola) virág vagy levele, fűzfalevél vagy fűzfakéreg, dohánylevél (zölden vagy szárazon).

   Az előállítási mód háromféle. A legegyszerűbb mód a felsorolt növényekből egy edénybe egyenlő mennyiségeket tenni, vízzel leönteni, és félórán át főzni. Utána kihűlni hagyni, átszűrni, és a szüretet ismét lassan főzni, ameddig a lehető legsűrűbb lesz. Amennyi kivonatot nyer, ugyanannyi alkoholt ad hozzá, hozzácsepegtet 100 grammonként tíz csepp aranytinktúrát, esetleg még vért, ondód vagy mindkettőt, mindezt jól összerázza és finom szűrőn át egy zöld vagy barna üvegbe szűri. Jól bedugaszolja és sötét, hűvös helyen tartja.

   Második előállítási mód: a felsorolt növényekből egyenlő részeket tesz egy üvegpalackba, leönti tiszta alkohollal vagy spiritusszal, amíg el nem lepi, és jól bedugaszolva, temperált, meleg helyen tartja 28 napig. Ezután az egészet átpréseli egy finom vásznon, és a kivonathoz megfelelő mennyiségű aranytinktúrát ad, esetleg kiegészíti saját múmiákkal. Ezután a kivonatot üvegbe önti, és megőrzi saját használatra.

   A legjobb előállítási módok egyike mindenesetre az, ha minden növényt külön-külön kezelünk. Vagy úgy, ahogy az egyszerű fluidkondenzátor, a kamilla esetében leírtuk, vagy növényenként szeszes kivonatokat készítünk, összeöntjük azokat és hozzácsepegtetjük a megfelelő mennyiségű aranytinktúrát.

   Ugyanúgy járunk el a további négy, elem-befolyásolásra alkalmas fluidkondenzátornál is. Az ezekhez szükséges növények az alábbiak.

A TŰZ elemhez:

hagyma, fokhagyma, bors, mustármag. Ez a fluidkondenzátor erősen izgató hatása miatt nem kerülhet testre, főleg nem a szembe!

A LEVEGŐ elemhez:

mogyoró levele vagy kérge, borókabogyó, rózsa virága vagy levele, koriandermag.

A VÍZ elemhez:

zab vagy finoman vágott zabszalma, különféle répamag, esetleg takarmányrépa, cukorrépa, pünkösdi rózsa virága vagy levele, cseresznyefa virága, esetleg kérge is.

A FÖLD elemhez:

petrezselyem gyökere, levele vagy magja, köménymag, lándzsás útifű (gyógynövény), széles vagy hosszúlevelű útifű, szekfűvirág vagy citromfű. 

   A nem beavatottak szemében az itt megadott receptek nagy zagyvaságnak fognak tűnni és gyógyszertudományi szempontból is esztelenségnek lehet tartani őket. Csakhogy itt nem gyógyszertudományi, hanem mágikus hatásról van szó. A beavatott szeme, amely ismeri a növények titkos szignatúráját, mely gondolkodás által meg fogja találni az összefüggést. Még sok száz receptet lehetne összeállítani az analógiatörvény alapján; de ez az iránymutató a mágusnak elegendő lesz. Minden itt leírt recept a gyakorlatban jól bevált. Mielőtt a folyékony fluidkondenzátor témáját lezárnám, egy alkímiai kérdést akarok megvilágítani ezek összefüggésében. Ez az ÉLETELIXÍR problémája. A valódi, alkímiai életelixírek nem mások, mint az emberi lét három síkjának figyelembevételével, kitűnően összeállított és az elemekkel analóg módon telített fluidkondenzátorok. A mentál szféra számára eszenciák; tinktúrák az asztrál szféra számára; sók, esetleg kivonatok az anyagi szféra számára.

   Ezek megfelelően telítve alkalmazhatók. Az így előállított elixírek természetesen nemcsak az ember anyagi testét befolyásolják, hanem az asztrál- és mentáltestét is. Az ilyen elixír nem csupán gyógyszer, hanem dinamikus generáló szer is.

   Alkímiát is érintő művet szándékozom összeállítani egy sor irányelv ismertetésével ebből a tárgykörből. Most csupán arra mutatok rá, hogy az igazi alkimisták elixírje nem más, mint kiváló fluidikus kondenzátor.