Szilárd fluidikus kondenzátor előállítása:

 

Mivel a következő fokozaton az igazi tükörmágiát, tehát a mágikus tükörrel való gyakorlatot fogom leírni, a mágusnak értenie kell a mágikus tükör egyéni elkészítéséhez. Ehhez szüksége van egy szilárd fluidkondenzátorra, mely hét fém ötvözetből áll. Ezek a következők: egy rész ólom, egy rész ón, egy rész vas, egy rész arany, egy rész (vörös) réz, egy rész sárgaréz, egy rész ezüst, egy rész aloégyanta (Gummiresina Aloe), három rész állati szén (Carbo animalia), hét rész kőszén.

   A részarányok itt nem súlyban, hanem térfogatban értendők. Ugyanez érvényes az aloégyantára és a két szénfajtára is. Minden alkotó részt por alakban kell alkalmazni. A puhább fémeket, mint az ólom és az ón, durvább reszelővel, a keményebb fémeket finomabb reszelővel alakítsuk szemcséssé, illetve porrá. Az aloégyantát, ha por alakban nem tudjuk beszerezni, mozsárban törjük szét. Ugyanígy járunk el a két szénfajtával is. Az alkotórészeket alaposan összekeverjük, és amit nyerünk, az maga a szilárd fluidkondenzátor.

   Az elektro-mágikum, melyet a régi mágusok és alkimisták használtak, szintén nem más, mint kiváló fluidkondenzátor, melynek összetétele: 30 gramm arany, 30 gramm ezüst, 15 gramm (vörös) réz, 6 gramm ón, 5 gramm ólom, 3 gramm vas és 15 gramm higany.

   Tehát mint látjuk, keverékükben minden planetáris fém megtalálható. Ez az a fémötvözet, melyből harangok és mágikus tükrök is készültek. Az általam ajánlott szilárd fluidkondenzátor szintén sokszorosan kipróbált, jó és megbízható.