A FÖLD elem által történő befolyásolás – elrothadás:

 

A FÖLD-del történő munkánál két módon is el lehet járni.

   1. Ugyanúgy, mint az előző kísérletnél, melyhez folyó vagy esővizet használunk, (vízvezetékből vett víz nem alkalmas) a vízbe némi, FÖLD elemnek megfelelő, vagy univerzális fluidkondenzátort öntünk. A fluidkondenzátorral közvetlenül is lehet dolgozni anélkül, hogy a vízzel hígítanánk. Ilyenkor a kívánsággal telített folyadékot nem a vízbe, hanem erős koncentráció mellett a földbe öntjük úgy, hogy az a folyadékokat felszívja, és a FÖLD elem a kívánt hatást kiváltsa. Ehhez a kísérlethez egy félreeső helyet választunk, nem az utcát, ahol emberek járnak. Ha a nagyvárosban erre nincs mód, akkor egy földdel telt virágcserép is megfelel.

   2. Vegyünk elő egy almát, körtét, vagy ami még jobb, egy burgonyát és fúrjunk bele egy lyukat, melybe fluidkondenzátort öntünk. Ezután járjunk el úgy, mint korábban tettük: telítsük a burgonyát kívánságunkkal, majd ássuk a burgonyát a földbe. Koncentráljunk arra, hogy a FÖLD elem váltsa ki a kívánt hatást.   

   Ebbe a fejezetbe tartozik a SZIMPÁTIA MÁGIA és a MÚMIA MÁGIA is, az úgynevezett TRANSPLANTATIO amelynél fluidkondenzátor helyett múmiával dolgozunk. Ez lehet valamely testrész, például haj, köröm, vér, izzadság, vizelet és a többi. Ezt az alacsony szintű mágikus módot nem részletezem, minden mágus maga is össze tud ilyet állítani. Ez a két példa elég ahhoz, hogy a FÖLD elemmel való befolyásolást érthetővé tegye. Ezek alapján a mágus további módszereket tud kidolgozni, megérzése mindig meg fogja mutatni a helyes utat.

   Amint a példákból kitűnik, a mágus iskolázott akarat a döntő tényező, mely imagináció segítségével készteti az elemeket arra, hogy kívánt hatást kiváltsák. A mágus tetszés szerint megismételheti az ilyen műveletet, amíg a várt sikert el nem éri. Önbefolyásolásra is használhatja a mágus ezt az elvet. Az önbefolyásolásnak van egy másik módja is, amikor az elemek lényei – szalamandra, tündér, sellő vagy gnóm – váltják ki az elemek segítségével a kívánt hatást. Hogy az ilyen lényeket, hogyan kell hívni, hogy azok láthatóak legyenek, és a mágusnak szolgáljanak, azt A mágikus idézés gyakorlatában fogom közölni.